Kunstneren

Marit Beckmann   f. 1969

Min maleriske praksis udspringer af et indre drive for at udtrykke mine oplevelser i og af naturen i en kunstnerisk sammenhæng. Mine første erfaringer fik jeg som studerende på Ribe Statsseminarium, hvor min underviser i billedkunst sendte mig til Mandø i nogle dage for at udfolde mig i maleriet. Det var her spiren til min autodidaktiske kunstneriske udvikling startede.

Milepælene i min udvikling har først været ophold i Østgrønland, hvor stilheden nærmest er øredøvende, kun brudt af slædehundenes glammen og isbjergenes knagen. Jeg følte et stort behov for at fastholde mine oplevelser. Jeg så med andre øjne, eller faktisk så jeg først naturen når jeg malede – at tegne er at se! 

Opholdet i Østgrønland blev fulgt af 5 år i Island, hvor jeg ved siden af mit arbejde nærmest boede i min bil på ture i Island nu med en ny malerisk dimension i bagagen – lærreder, pensler, akrylmaling og staffeli. På en tur i højlandet havde jeg en aha-oplevelse – her var farver, jeg ikke havde set før med nuancer, jeg ikke vidste fandtes.   Der findes mos i Island, der er så grønt, at det næsten virker unaturligt. Østgrønland var barsk og smukt. Island var fyldt af farver. Her udviklede jeg virkelig min kunstneriske praksis med farver og akrylmaling – en skygge kan have mange farvenuancer.

Efter Island blev naturen afløst af det danske vadehav og marsklandet. Jeg gik fra det enkelte i Grønland over det farverige i Island til gengivelse af stemninger fra vadehavet. For at gengive stemninger i vadehavet sætter jeg fokus på himmel, hav, lys og tidevandets rytme.