Grønland

 
Tasiilaq (østgrønl. ‘den indsølignende bugt’, af taseq ‘(ind)sø’ og ilaq ‘noget der ligner’) er den ene af kun to byer på den 3.000 km lange grønlandske østkyst.
Her har jeg boet og oplevet noget af den Grøndlanske kultur. Jeg fik lavet en del skitzer som jeg håber kan give et indblik i hverdagen i Tasiilaq.
Byen er en af Grønlands smukkest beliggende, hvilket har bidraget til at gøre den til et af Grønlands mest søgte turistmål. Hvert år kommer adskillige tusinde turister fra Island på én- og flerdagesture via flyvepladsen Kulusuk.
Byen er delvist isoleret. Om vinteren er det kun muligt at komme dertil med helikopter og hundeslæde eller snescooter. Om efteråret, fra juli til november, kommer der forsyningsskibe til byen ca. fire gange.
Her er ikke midnatssol, men alligevel lyst døgnet rundt i juni og juli. Området er ofte i efterårsmånederne ramt af pludselige faldvinde fra indlandsisen, kaldet piteraq, som er en storm med flere gange orkans styrke.
Den normale måde at komme til byen er med fly. Der er tre ugentlige forbindelser fra Island via flyvepladsen i Kulusuk, ca. 15 minutter fra Tasiilaq i helikopter.

 

Her ser du en del af mine skitser.